Perić-Ranković i Dimitrijević najbolji paraolimpijci

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković i svetski rekorder u bacanju čunja Željko Dimitrijević proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u 2017. godini u izboru Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS).

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti u Skupštini grada Beograda za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor stonoteniske reprezentacije Srbije Zlatko Kesler, dok je stonoteniski tim najbolji u prethodnoj godini.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio se Vladi Srbije, ministarstvu omladine i sporta, sponzorima i donatorima i istakao da je zadovoljan uspesima u prethodnoj godini, ali i najavio još bolje rezultate u budućnosti.

"Ovo je najsvečanni dan za paraolimpijski sport. Paraolimpijski pokret je u ekspanziji i trudimo se da sve što je potrebno sprovedemo. Uvek su nam neophodni sponzori koji rado pomažu. Potrudićemo se da im se oduzimo medaljama", izjavio je Mićović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su sportisti u paraolimpijskoj konkurenciji primer svim ljudima zbog postignutih rezultata i vrednosnog sistema.

"Uvek imam emociju kada sam sa vama i to bez skrivanja ističem. Prvi put imamo predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama i trudićemo se da budemo jednaki sa svim zemljama. Kada pogledamo rezultate moram da kažem da ste primer svim nama u odnosu na sve vrednosne sisteme. Granice ne postoje same, već ih samo mi postavljamo i one su dostižne za sve nas", rekao je Udovičić.

Na svečanosti je bilo reči i o predstojećim Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu koje će se održati od 9. do 18. marta, a Srbiju će predstavljati Miloš Zarić u nordijskom skijanju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво