Kajakaši Srbije dobili 37 novih čamaca i 20 ergometara

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je predsedniku Kajakaškog saveza Mirku Nišoviću 37 novih čamaca i 20 ergometara, za čiju nabavku je sredstva obezbedila Vlada Srbije. Kajakaški savez Srbije je organizator ovogodišnjeg Evropskog šampionata za seniore koji će se održati od 8. do 10. juna na Adi Ciganliji.

"Želimo da naši kajakaši imaju iste uslove kao njihove kolege iz Evrope i sveta, jer su oni svojim rezultatima već pokazali da pripadaju svetskoj i evropskoj eliti. Takođe, cilj nam je da izuzetnim uslovima i dobrom opremom motivišemo što više mladih da se uključe i da se bave kajakom, da se povećava baza i da imamo još više šampiona", istakao je Udovičić u prostorijama Kajakaškog saveza na Adi Ciganliji.

Mirko Nišović se zahvalio Vladi Srbije i ministarstvu omladine i sporta.

"Nabavka ovih 37 čamaca i 20 ergometara predstavlja najveću investiciju ikada, od osnivanja Kajakaškog saveza. Zahvaljujem se ministarstvu i Vladi Republike Srbije jer su naši kajakaši dobili vrhunsku i najsavremeniju opremu za trening i takmičenje, na njima je da nam donose medalje", rekao je Nišović.

Svečanom uručivanju novih čamaca i ergometara učestvovali su i reprezentativci, selektor, treneri...

"Ministarstvo nam je obezbedilo najsavremeniju opremu i zahvalni smo im na tome, jer će nam to puno značiti za treninge i takmičenja koja nas očekuju na putu ka OI u Tokiju", rekla je Nikolina Moldovan.

Kajakaški savez Srbije je posle prošlogodišnje uspešne ogranizacije dva velika međunarodna događaja - Evropskog šampionata za juniore i mlađe seniore i Svetskog kupa za seniore, organizator ovogodišnjeg Evropskog šampionata za seniore.

Šampionat će se održati od 8. do 10. juna na Adi Ciganliji, a očekuje se blizu 1.000 takmičara iz 36 država.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво