Ignjatović: Želim na podijum u kombinaciji; Stevović: Pokazali da možemo

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović izjavila je da je zadovoljna 14. mesto u kombinaciji na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, ali da veruje kako je mogla još bolje i poručila da joj je sledeći cilj podijum u Svetskom kupu. Mladi srpski Skijaš Marko Stevović izjavio da mu je nastup na ZOI u Pjončangu mnogo značio na planu samopuzdanja i da sada zna šta je potrebno da uradi da bi dostigao najviši svetski nivo.

"Ove godine pomerila sam i svoju i srpsku granicu, šesto mesto u Lenserhadu, na OI znam da sam mogla bolje, naravno, 14. mesto je super, osvojila sam i bodove za Svetski kup, ali mislim da sam slalom mogla da odskijam brže. Kombinacija je bila takva da je spust bio veoma zahtevan, a dosta lak slalom. Nisam nezadovoljna, ali negde sam želela da budem u Top 10", rekla je Ignjatovićeva Tanjugu nakon svečanosti gde je od kompanije "Opel" dobila automobil kojim će putovati na takmičenja.

Prvi naredni izazov za nju biće trka Svetskog kupa u Kran Montani.

"Trenutno sam 13. na listi u kombinaciji, niko nije imao taj plasman, nadam se da mogu još bolje, imam prostora za napredak u kombinaciji, volela bih da se u narednim sezonama popnem na podijum. To je kratkoročni cilj, a maštam naravno o pobedi u Svetskom kupu i olimpijskoj medalji".

Ignjatovićeva je istakla da joj je veoma drago što se ovih dana malo više prati skijanje i dodala da će joj mnogo značiti automobil.

Takođe, ponovila je da od Saveza zaslužuje poštovanje, kako se ne bi ponovila situacija da u Pjongčang ne putuje njen trener.

"To je odluka drugih ljudi, ali ostala sam fokusirana na sebe, trenirala sam sa Slovenkama, sa njihovim trenerima i nisam bila uskraćena, ali mislim da svojim rezultatima zaslužujem sportsko poštovanje", poručila je Ignjatovićeva.

Mladi srpski skijaš Marko Stevović takođe nosi pozitivne utiske iz Pjongčanga.

"Iskustvo na OI je neprocenjivo, ponosan sam što sam bio jedan od najmlađih na startu spusta, ujedno prvi spustaš iz Srbije. Nastupio sam u svim disciplinama, video sam koliko mogu i da sam blizu najboljima, različiti su uslovi za pripreme, ali znamo u kom pravcu treba da radimo, pokazali smo sebi i drugima da možemo", rekao je Stevović.

Prema njegovim rečima iskustvo je presudno kada se dođe do najvišeg nivoa.

"Sada me očekuje serija međunarodnih takmicenja, kao i otvoreno prvenstvo Srbije, FIS trke u Sloveniji i Italiji, da popravim rang na svetskoj listi i nadam se tituli na državnom prvenstvu".

On je, kao i Nevena Ignjatović, od kompanije "Opel" kao podršku dobio autmobil kojim će ići na takmičenja.

"Mnogo će mi značiti, ove godine sam prešao 10.000 kilometara. Sada je svakako lakše", zaključio je Stevović, uz konstataciju da je ipak bolji skijaš, nego vozač.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво