Ruski olimpijski komitet ponovo član MOK-a

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) obnovio je članstvo Olimpijskog komiteta Rusije u toj organizaciji posle nepuna tri meseca suspenzije koja je trajala tokom Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

MOK je 5. decembra privremeno diskvalifikovao Ruse zbog navodnog sistemskog dopinga, ali je njihovim sportistima dozvolio da učestvuju u Pjongčangu pod olimpijskom zastavom i himnom.

"Ruski olimpijski komitet je u potpunosti obnovio svoja prava. Takva odluka je od velikog značaja za nas", rekao je prvi čovek Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov na nacionalnoj televiziji.

Ruski olimpijci na nedavno završenim ZOI u Pjongčangu osvojili su dve zlatne, šest srebrenih i devet bronzanih medalja, a ostaće upamćeno da su hokejaši posle pobede u finalu nad Nemačkom (4:3) otpevali rusku himnu uprkos tome što se sa razglasa čula olimpijska.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво