Marija Malić osvojila bronzu uz svetski rekord

Juniorska reprezentativka Srbije u streljaštvu Marija Malić osvojila bronzanu medalju prvog dana Evropskog prvenstva u mađarskom Đeru, u disciplini vazdušna puška.

Članica Jedinstva iz Stare Pazove sjajno je gađala u kvalifikacijama po novim pravilima i ostvarila najbolji rezultat koji je ujedno i novi evropski i svetski rekord.

U finalu je slabije počela. U prvih deset hitaca zauzimala je mesto u drugom delu tabele, ali je potom nanizala deset "desetki", a potom u raspucavanju za bronzu, nadmašila Ruskinju Harkovu i obezbedila prvu pojedinačnu medalju na velikim takmičenjima.

Prošle godine je u ekipi sa Sanjom Vukašinović i Tatjanom Banjac, na šampionatu Starog kontinenta u Mariboru, osvojila srebrno odličje.

Taj uspeh ponovila bi i ovogodišnja ekipa, pošto je Ivana Marić kvalifikacije završila na 14. mestu, a Marija Zavišić na 21, ali se po promenjenim pravilima više ne računa zbirni rezultat tri takmičarke iz jedne zemlje, nego će one za ekipna odličja ponovo gađati u četvrtak.

U konkurenciji juniora, imali smo predstavnika u finalu. Aleksa Mitrović (18) zauzeo je peto mesto u gađanju puškom, što mu je najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri. U kvalifikacijama je bio osmi, posle prvih pet finalnih hitaca imao je lidersku poziciju, ali su mu jaki "centri" u nastavku finala nedostajali da se umeša u borbu za medalje.

U sredu su na programu nadmetanja mešovitih parova puškom, takođe u juniorskoj konkurenciji, a na "vatrenu liniju" u "Audi areni" izaći će Marija Malić i Đorđe Savić, odnosno Ivana Marić i Veljko Ilić.

Seniori nadmetanja za evropske medalje počinju u petak.

broj komentara 0 pošalji komentar