Udovičić u Seulu o sportskim vrednostima i dopingu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je u Seulu na sastanku, čiji je domaćin bio ministar kulture, sporta i turizma Republike Koreje Do Jong Hvan, na temu razvoja sportskih vrednosti u društvu i primene antidoping mera.

Sastanku su prisustvali ministri sporta iz evropskih i azijskih zemalja, između ostalih ministri Slovenije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Slovačke i Francuske, a počasni gost bio je predsednik Svetske antidoping asocijacije Krejg Ridi.

Udovičić je u obraćanju kolegama istakao rezultate srpskog sporta, okvire saradnje države i sportskih subjekata u svim segmentima sporta, aktivnosti i mere koje se preduzimaju kako bi se smanjio broj svih negativnih pojava u sportu i značaj koji sport ima za Srbiju.

Na marginama sastanka, Udovičić je imao i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima Mongolije, Turske, Linhetenštajna, Koreje i Kazahstana, sa kojima je razmenio iskustva o organizaciji velikih međunarodnih takmičenja, funkcionisanju sporta, sportskom turizmu, promociji sporta kao društvene vrednosti i razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.

Takođe, sa predsednikom VADA Krejgom Ridom ministar Udovičić razmenio je iskustva iz dosadašnjeg rada Antidoping agencije Srbije i predloga svih budućih, prvenstveno preventivnih mera, kojima bi se iskorenio doping kao negativna pojava u sportu.

broj komentara 0 pošalji komentar