Sportska budućnost Srbije: Hamad Međedović, teniser

Hamad Međedović jedan je od najtalentovanijih tenisera Srbije i aktuelni vicešampion Evrope za dečake do 14 godina.

Tenisom je počeo da se bavi pre nego što je napunio šest, a već sa osam igrao je finale državnog prvenstva za uzrast do deset godina. Od tada stalno je ispred svoje generacije.

Na poslednjem prvenstvu Srbije, kao 14-godišnjak, bio je finalista u kategoriji do 16 godina.

I na međunarodnoj sceni Hamad je u vrhu na turnirima za dečake njegovog uzrasta. Sa 11 godina pobedio je u finalu Prvenstva Evrope za uzrast do 12 godina, 2016. osvojio je evropski turnir u Nemačkoj, u januaru prošle godine bio je finalista nezvaničnog prvenstva sveta u francuskom Tarbu, osvajač je trofeja na Peščanom kupu u Slovačkoj...

Sa nepunih deset godina Hamad sa ocem iz Novog Pazara dolazi u Beograd kod trenera Bogdana Obradovića, a od leta 2017 trenira u Akademiji Janka Tipsarevića.

U Novom Pazaru u kom je rođen 18. jula 2003. godine žive Hamadova majka, stariji brat i dve sestre.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 08. feb 2018, 20:21)
anonymous [neregistrovani]

BRAVO

Nove generacije pristizu. Lepo je biti prvi, ali ako Kecmanovic a i ovaj "novi klinac" stignu medju prvih 100 kao sto su to uradili Lajovic, Troicki, Djere i ostali, to je vec veliki uspeh za nasu zemlju. Zelim mu sve najbolje i da ne "poraste" previse. Svi brojevi 1 u svetu su bili od 180-188 cm. Tu se vidi da neki visoki igraci kao Del Potro ili Raonic nikada nece biti prvi, ali su uvek u vrhu.

(četvrtak, 08. feb 2018, 14:46)
anonymous [neregistrovani]

hmmm

od talenta nema vajde sto se vidi na Aleksandri Krunic.....svakodnevni rad, mnogo odricanja tek onda ce biti rezultata....