Читај ми!

Prvi badminton meč na međunarodnoj svemirskoj stanici

Ruski kosmonauti i astronauti iz Sjedinjenih Američkih Država i Japana odigrali su prvi badminton meč na Međunarodnoj svemirskoj stanici, saopštila je Ruska državna korporacija za kosmičke aktivnosti Roskosmos.

"Po prvi put Međunarodnoa svemirska stanica postala je mesto za sport. Sportisti iz Rusije, SAD i Japana takmičili su se na svemirskom turniru, saopštili su predstavnici Roskosmosa, preneo je TASS.

U prvom svemirskom meču učestvovali su ruski kosmonauti Aleksandr Misurkin i Anton Škaplerov, koji su igrali protiv astronauta NASA Marka Vendea Haja i Japanca astronauta JAXA Norišiga Kanaija.

U drugom meču Amerikanac Džozef Akaba zamenio je svog kolegu Vandea Haja.

Na zvaničnom vebsajtu Nacionalne badminton federacije Rusije navedeno je da su igrani muški dubl mečevi, ali prema specijalinim svemirskim pravilima - rezultat prvog svemirskog meča nije zabeležen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво