Lekar osuđen na 175 godina zbog zlostavljanja gimnastičarki

Jedan od najvećih skandala koji je potresao američki sport dobio je svoj epilog. Lari Nasar, nekadašnji doktor gimnastičke selekcije Sjedinjenih Država, osuđen je na 175 godina zatvora zbog zlostavljanja sportistkinja o kojima je trebalo da vodi brigu.

Na suđenju Nasaru, koji već služi kaznu od 60 godina zbog dečije pornografije, svedočile su i olimpijske šampionke Eli Raisman i Mekejla Maronej.

Ukupno je 156 devojaka i žena govorilo o nedelima koje su trpele, a još 25 njih su svedočile u pisanoj formi.

Sam broj osoba koje su želele da govore o svojim iskustvima učinio je da suđenje, koje je trebalo da traje četiri dana, uđe u drugu nedelju.

"Moja je čast da vas osudim, gospodine, jer vi ne zaslužujete da hodate mimo zatvora ikada više", izrekao je sudija.

Protiv Nasara nisu svedočile samo uspešne gimnastičarke, već i one koje nisu stigle do elitnog nivoa. Prva je govorila Kajli Stivens, koja je rekla da ju je Nasar zlostavljao kada je imala između šest i 12 godina.

"Male devojčice ne ostaju male zauvek", rekla ona tada. "Odrastaju u snažne žene koje unište tvoj svet".

Simon Bajls, jedna od zvezda Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru, takođe je govorila o zlostavljanju, ali se nije pojavljivala na sudu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво