Pobedila tumor na mozgu i postala zlatna devojka

Na nedavno održanom Svetskom fudokan karate prvenstvu u Rumuniji, Jelena Vesković sa Rudnika osvojila je prvo mesto u kategoriji takmičara sa invaliditetom. Ima 27 godina i svaki dan za nju je pobeda u borbi protiv dijagnoze sa kojom živi od operacije tumora na mozgu.

Dvanaest godina se oporavlja. U sedmom razredu, posle operacije, ostala je bez osnovnih motornih funkcija. Nije se predala.

"Najveći uspeh mi je bio kada sam odlučila da ne budem invalid. Kada sam odlučila da uzmem svoj život u svoje ruke, da ustanem iz kreveta, iz kolica, iz svih tih problema, da probleme izvučem ispod tepiha i da se suočim sa njima", kaže Jelena Vesković.

Uporna i hrabra, bitke dobija uz podršku porodice.

"Mi smo se uvek vodili time – izlečićemo je i tako je i bilo, izlečili smo je. Jelena je bila ta koja je nama uvek dokazivala da smo mi kao roditelji uvek donosili prave odluke što se tiče bolesti, da kažem oporavka, rehabilitacije. Svesni smo da to će trajati ceo život", kaže Lidija Vesković, Jelenina majka.

I pored problema, Jelena život gleda sa vedrije strane. Završila je studije ekonomije, govori više jezika, uvek je nasmejana.

"Meni je u principu prvo bio cilj da moje roditelje nasmejem, a onda sam shvatila koliko je važno smejati se tokom dana i sa drugim ljudima, koliko je smeh bitan, onda je sve krenulo tako dobro", kaže Jelena Vesković.

Savladala je teške, životne prepreke i ponovo počela da trenira karate. Državni je i svetski prvak u kategoriji IKKAIDO fudokan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво