Sportska budućnost Srbije: Izabela Lupulesku, stonoteniserka

Najznačajniji uspeh u svojoj bogatoj karijeri, Izabela Lupulesku postigla je krajem 2016. godine na Svetskom juniorskom prvenstvu. U paru sa Darkom Jorgićem iz Slovenije osvojila je bronzanu medalju. U sportu u kojem dominiraju Azijati, na pobedničkom postolju u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, njih dvoje su bili jedini stonoteniseri koji nisu poreklom sa ovog kontinenta.

Na postoljima evropskih šampionata Izabela je bila još od kadetskih dana, u ekipnoj konkurenciji, pojedinačno ili u paru sa Sabinom Šurjan sa kojom je ove godine osvojila bronzu i na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta.

U Izabelinoj kolekciji od preko tristotine medalja nalaze se odličja sa svetskih turnira, Balkanskih šampionata, domaćih i međunarodnih takmičenja, školskih olimpijada...

Najbolji plasman na evropskoj rang listi bio joj je četvrto mesto u konkurenciji kadeta i peto na juniorskoj rang listi.

Sve ove uspehe ostvarila je kao članica stonoteniskog kluba Unirea iz Uzdina u kom i danas trenira. Od prošle godine nastupa za klub Obilić Aleva iz Novog Kneževca.

Izabela Lupulesku živi sa roditeljima u Uzdinu i odlična je učenica četvrtog razreda gimnazije "Mihajlo Pupin" u Kovačici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво