Štefanek izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek jednoglasno je izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije (SSS) na Izbornoj Skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu.

Za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je u utorak iz ličnih razloga povukao kandidaturu.

Štefanek se u prvom obraćanju na novoj funkciji zahvalio svima na podršci i rekao da je svestan težine posla koji ga očekuje.

"Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Mlad sam i neiskusan, ali svestan težine posla u najozbiljnoj sportskoj organizaciji i nadam se da ću biti uspešan kao što sam bio kao rvač na strunjači. Želim dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima. Zahvalio bih se bivšem predsedniku Šoštaru i njegovom timu koji su postavili dobre temelje i omogućili mi lakši rad", istakao je Štefanek.

Kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu, Štefanek je naveo doprinos razvoja i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih Sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima, aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivanje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво