Štefanek izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek jednoglasno je izabran za predsednika Sportskog saveza Srbije (SSS) na Izbornoj Skupštini koja je održana u Narodnom pozorištu.

Za Štefaneka je glasalo svih 159 delegata, a na toj funkciji nasledio je Aleksandra Šoštara, koji je u utorak iz ličnih razloga povukao kandidaturu.

Štefanek se u prvom obraćanju na novoj funkciji zahvalio svima na podršci i rekao da je svestan težine posla koji ga očekuje.

"Zahvaljujem se što ste me jednoglasno izabrali. Mlad sam i neiskusan, ali svestan težine posla u najozbiljnoj sportskoj organizaciji i nadam se da ću biti uspešan kao što sam bio kao rvač na strunjači. Želim dobru saradnju sa nacionalnim granskim savezima. Zahvalio bih se bivšem predsedniku Šoštaru i njegovom timu koji su postavili dobre temelje i omogućili mi lakši rad", istakao je Štefanek.

Kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu, Štefanek je naveo doprinos razvoja i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih Sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima, aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivanje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 27. dec 2017, 16:49) - anonymous [neregistrovani]

bolje

Zar nije bolje da je bilo 2 ili vise kandidata, sa procitanim programima za naredni period? Ionako niko od njih nece da daje svoj novac.
Jednoumlje nikad nije bilo dobro, posebno u sportu.

(sreda, 27. dec 2017, 14:22) - anonymous [neregistrovani]

Bravo Davore

sve cestitke !