Milica srebrna, Nađa bronzana na EP

Taekvondistkinja Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim disciplinama, koje se održava u Sofiji. Nađa Savković se okitila bronzanom medaljom. Čestitke srpskim taekvondistkinjama uputili predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar Vanja Udovičić.

Milica je na startu pobedila Turkinju Evci, zatim Nemicu Hadžić dok je u polufinalu bila bolja od Ruskinje Ždanove. Međutim, u finalu je vrlo tesnim rezultatom izgubila od još jedne Ruskinje, ovog puta trofejne Olge Ivanove.

Nađa, koja je prošle godine osvojila bronzu na juniorskom svetskom šampionatu, tek se oprobala u seniorima. U prvoj borbi je pobedila Turkinju Nur, zatim je bila bolja od Austrijke Šventner, dok je u četvrtfinalu savladala Ruskinju Turutinu. Na žalost, u polufinalu je izgubila od Poljakinje Godel.

Čestitka predsednika Aleksandra Vučića

"Upućujem najiskrenije čestitke našoj Milici Mandić na osvajanju srebrne medalje. Borbenost, istrajnost i ogromna želja doveli su vas do još jednog odličja. Srbija se ponosi i očekuje od vas još mnogo medalja u budućnosti, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

„Upućujem najiskrenije čestitke našoj Nađi Savković na osvajanju bronzane medalje".

„Svaka medalja osvojena za Srbiju čini nas ponosnima i verujem da ćete na narednim prvenstvima ostvarivati pobede i donositi nam radost", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Čestitka predsednice vlade Ane Brnabić

"Zahvaljujući vama, tekvondo je postao sport kojim se Srbija ponosi. Želim vam da i dalje budete među najboljima i u vašoj sportskoj karijeri ostvarujete samo najbolje rezultate. U ime Vlade Srbije i svoje lično ime čestitam vam na ostvarenom uspehu", navodi se u čestitki premijerke Brnabić. 

Čestitka ministar Vanja Udovičić

"Dve nove medalje za Srbiju u ovoj godini u kojoj je srpski sport oborio sve rekorde! Hvala vam šampioni što ste Srbiju i ovaj put postavili visoko na evropskom sportskom tronu! Čestitam svim sportistima na inzvandrednim rezultatima, njihovim stručnim štabovima i Tekvondo asocijaciji Srbije!", navodi se u čestitki ministra Udovičića. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво