Zimski sportovi i Srbija

U okviru Severnoameričkog kupa u snoubordu u ski centru Kuper u državi Kolorado nastupali su i srpski reprezentativci.

Nina Micić prvog dana takmičenja vozila je paralel-veleslalom i zauzela 10. mesto. Dan kasnije u paralel-slalomu osvojila je 6. poziciju. Ovim rezultatima potvrdila je deo takmičarske A norme za odlazak na ZOI u Vankuveru 2010. godine.

U muškoj konkurenciji Srbiju je predstavljao Boris Judin. Osvojeno 23. mesto u paralel-slalomu nije rezultat njegovog nivoa, ali Judin već ima potrđen deo takmičarske A norme kada su u pitalju osvojeni bodovi (preko 100) za odlazak na ZOI.

Inače, drugi deo takmičarske A norme tiče se ulaska u finale među 30 najboljih snoubordera u Svetskom kupu. U ovoj sezoni očekuju se rezultati koji će to i omogućiti.

Alpska i nordijska reprezentacija u sledećim danima počinju sa nastupima u međunarodnim takmičenjima. Jelenu Lolović očekuje nastup na takmičenju Svetskog kupa u SAD, ženska juniorska reprezentacija učestvuje u takmičenjima Evropa kupa u Norveškoj, dok muška juniorska reprezentacija nastupa krajem novembra u Austriji na FIS takmičenjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи