Šahistkinje Srbije bez medalje

Ženska šahovska selekcija Srbije podelila je šesto i sedmo mesto sa Jermenijom na Olimpijadi u Drezedenu, pošto je u poslednjem kolu poražena od Gruzije sa 3:1. Gruzija je tako osvojila zlatnu medalju, ispred Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Dražava, Rusije i Poljske.

Maja Čiburdanidze savladala je Alisu Marić, dok je Sopiko Kukašvili bila bolja od Irine Čoluškine. Remizirale su Nataša Bojković i Anđelija Stojanović. U konačnom plasmanu Srbija je sa drugog pala na šesto mesto, ali je i šesto mesto veliki uspeh.

Poljakinje su Olimpijadu završile na petoj poziciji, iako su kolo pre kraja takmičenja vodile.

Šahisti Srbije poraženi su u poslednjem kolu od Vijetnama sa 2,5:1,5. Jermenija je odbranila titulu. Srebro je pripalo Izraelu, a bronza Sjedinjenim Američkim Državama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи