Gradovi žele Trku kroz Srbiju

Biciklistički savez Srbije promovisao je na Sajmu sporta i našu najprestižniju Trku kroz Srbiju, koja će se u junu naredne godine voziti 58. put i tokom koje će biti obeleženo i sto godina od kraja Prvog svetskog rata. Zainteresovanost gradova za domaćinstvo etapa je ogromno i zbog toga će ruta trke biti poznata najkasnije početkom januara.

Prema rečima predsednika Biciklističkog saveza Srbije Branka Banovića, zainteresovanost gradova je toliko velika da bi trka, umesto predviđenih šest dana, mogla da traje i čitavih 20 dana, jer mnogi gradovi žele da budu deo biciklističkog spektakla, koji će okupiti više od 150 biciklista na drumovima naše zemlje.

Pripreme za 58. izdanje Trke kroz Srbiju uveliko su u toku, a prema očekivanjima iz našeg saveza, očekuje nas jedna od najboljih trka u poslednjoj deceniji.

Štand Biciklističkog saveza Srbije bio je jedan od najposećenijih na nedavno završenom Sajmu sporta u Beogradu, a pored brojnih interesantnih akcija, promovisana je i 58. međunarodna biciklistička trka kroz Srbiju.

Da je biciklizam i te kako popularan, najbolje pokazuje velika zainteresovanost najmlađih ljubitelja sporta koji su učestvovali i u interesantnom takmičenju – simulaciji prave vožnje.

U saradnji Biciklističkog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta najuspešnijima je dodeljeno čak sedam bicikala, što je još jedan lep način da se ovaj sport još više popularizuje upravo kod najmlađih. 

Na ovom sajmu potpisan je i ugovor o sportskoj saradnji Srbije i Republike Srpske, a u toj saradnji važno mesto zauzima trka Beograd – Banja Luka, koja će se u aprilu voziti 12. put. Ove godine trka Beograd – Banja Luka svrstana je u prvu kategoriju Svetske biciklističke federacije.

Predsednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Tihomir Kuvalja nagovestio je da će se tokom 12. trke Beograd – Banja Luka, takmičari nadmetati i za Veliku nagradu Beograda, po svoj prilici spektakularnom vožnjom oko Kalemegdana.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić bio je prisutan na štandu Biciklističkog saveza Srbije i dodelio bicikle najuspešnijim takmičarima u simulaciji vožnje. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво