Protiv Gruzije za medalju

Na 38. Šahovskoj olimpijadi u Drezdenu u utorak će pasti odluka o nosiocima medalja. Među kandidatima za odličja je i ženska selekcija Srbije, koja sa 16 meč-bodova deli drugo mesto sa Ukrajinom i Gruzijom, sa kojom će se sastati u poslednjem kolu. Vodi Poljska sa 17 meč bodova.

Muška ekipa Srbije, kolo pre kraja, sa 14 meč bodova, deli plasman od devetog do 17. mesta i bez šansi je da se bori za medalju.  Vode Jermenija i Ukrajina sa 17 meč bodova, ispred Izraela i Kine sa 16, te Rusije, Holandije, Španije i SAD sa po 15 meč bodova.

Najuspešnija srpska šahistkinja do sada je Anđelija Stojanović, koja je tna trećoj tabli osvojila sedam poena iz 10 partija i jedina je neporažena u ekipi.

Nataša Bojković je osvojila 6,5 (10) na drugoj ploči, irina Čoluškina ima 6 (8) na četvrtoj, Alisa Marić 5 (10) na prvoj tabli, dok je rezerva Ana Benderać načinila skor 1 (2).  Bojan Vučković je sa 6,5 (8) najuspešniji srpski šahista, Miloš Perunović osvojio je 6,5 (9) poena, Dragan Šolak ima 5 (9), Ivan Ivanišević 3,5 (9), a Aleksandar Kovačević 2 (5) poena.

Najuspešniji igrač 38. Šahovske olimpijade u Drezdenu kolo pre kraja je Gabriel Sargišian iz Jermenije sa 8,5 (10), a najuspešnija šahistkinja je Oleini Linares Napoles iz Kube sa 8,5 (9) poena.

Najvažniji mečevi poslednjeg, 11. kola kod šahistkinja su: Poljska - Ukrajina, Gruzija - Srbija, SAD - Francuska, Holandija - Rusija i Rumunija - Kina.

O medaljama na muškoj Olimpijadi odlučuju mečevi: Kina - Jermenija, SAD - Ukrajina, Izrael - Holandija i Rusija - Španija.

Partije poslednjeg kola počinju u 10 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи