Читај ми!

Sportska budućnost Srbije - Nevena i Jelena, sinhrone plivačice

Zahvaljujući dobrom timskom radu, talentu i upornosti, Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić postale su naše najbolje sinhrone plivačice i jedine predstavnice Srbije na seniorskom Prvenstvu sveta koje je ovog leta održano u Budimpešti.

Prve sportske uspehe dvadesetogodišnja Nevena postigla je na beogradskom Tašmajdanu na kom je i naučila da pliva. Prvu titulu šampiona države osvojila je 2007. godine u disciplini tim a sa klubom Tašmajdan osvaja i Kristal kup, najveće međunarodno takmičenje za devojčice do 12 godina.

Kao juniorska prvakinja države u više disciplina, od 2015. Nevena postiže uspehe i u seniorskoj konkurenciji. Naredne godine prvi put je na Evropskom prvenstvu u Londonu, a dobri rezultati u disciplinama solo i duet odveli su je i na ovogodišnji Šampionat sveta.
 
Iako joj je tek šesnaest godina, Jelena Kontić je seniorska reprezentativka Srbije. Prva takmičarska iskustva stiče u Turskoj u koju je otišla sa roditeljima, plivačkim trenerima kada joj je bilo osam godina. Kao članica turskog kluba 2012. godine učesvuje na Kristal kupu i pobeđuje u svim disciplinama.
 
Od 2014. je prvakinja Srbije u disciplini solo, a sa 15 godina je najbolja i među juniorkama.
 
Kao članica reprezentacije Srbije nastupila je na juniorskom prvenstvu Evrope i Komen kupu, nezvaničnom svetskom prvenstvu za kadete, a prošle godine na državnom prvenstvu prvi put se takmiči u konkurenciji seniora i zauzima drugo mesto u disciplini figure.
 
Jelena Kontić je u 2017-oj učestvovala na juniorskom Prvenstvu Evrope održanom u Beogradu u disciplinama solo i tim i na seniorskom prvenstvu sveta u duetu sa Nevenom Dimitrijević. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво