Читај ми!

Kadeti Srbije u borbi za medalje

Kadetska streljačka reprezentacija Srbije otputovala u Osijek, gde će se tokom vikenda takmičiti na finalnom turniru Evropske lige mladih. Za medalje će se boriti osam reprezentacija, a osim Srbije u konkurenciji su timovi Francuske, Mađarske, Italije, Norveške, Švedske, Hrvatske i Austrije.

Srbiju će na takmičenju u Osijeku predstavljati ekipa puškom, koja se za finale plasirala osvajanjem druge pozicije na kvalifikacionom turniru Regiona „Istok", održanom u Novom Sadu. Tim pištoljem u izjednačenoj borbi u Novom Sadu nije uspeo da dođe do mesta koje vodi na završno takmičenje.

U takmičenje se plasirala i Rusija, koja je na kvalifikacijama u Novom Sadu zauzela prvu poziciju, ali je odustala od puta u Osijek.

U ekipi s puškom koja će predstavljati Srbiju na tom takmičenju su Đorđe Savić iz Streljačkog kluba "Oko sokolovo" (Kosjerić), kao i Marija Kolarević i Marija Malić, članice Streljačke družine Jedinstvo (Stara Pazova) i Marija Zavišić iz Kluba streljačkih sportova "Policajac" iz Beograda i juniorski reprezentativac Smedereva Veljko Ilić.

Srpski tim s puškom izborio je učešće u finalu osvajanjem druge pozicije na kvalifikacionom turniru regiona Istok, koji je održan u Novom Sadu.

Ekipe će žrebom na tehničkom sastanku biti podeljene u dve grupe.

Posle tri kola po grupama, u petak i subotu, prvoplasirani će se u nedelju u finalu boriti za zlato, drugoplasirani za bronzu.

U Evropskoj ligi mladih takmiče se strelci od 14 do 18 godina u mešovitim ekipama. U svakom meču reprezentacija prijavljuje po tri strelca. Svako ima direktnog rivala u protivničkom timu. Gađaju  četiri serije po deset dijabola. Takmičar (takmičarka)  sa više pogođenih krugova u seriji dobija dva poena. Za isti rezultat sleduje im po poen.  Ukupan rezultat u meču određuje se zbirom poena iz sva tri pojedinačna duela. Dakle, najveća moguća pobeda je 24:0, nerešen rezultat je 12:12.

Srbija je 2009. godine osvojila zlato u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво