Ana Ivanović nastavlja saradnju sa UNICEF-om

Ana Ivanović obnovila sporazum o saradnji sa UNICEF u Srbiji i posle desetogodišnjeg uspešnog angažovanja nastaviće da podržava programe UNICEF koji se bave prevencijom nasilja i osnaživanjem dece, posebno devojčica, piše u saopštenju.

Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji, rekla je da je "važno da deca od najranijeg perioda nauče da dele, da pomognu drugarima u nevolji, da razviju empatiju". Ona je rekla da deca najbrže uče upravo u najranijem uzrastu.

"Važno je da u tom dobu kroz igru i učenje, steknu navike koje će im ostati za ceo život", rekla je Ivanović.

Ona je rekla da nastoji da pruži dobar primer kao vrhunski sportista i javna ličnost.

"Uživam da učestvujem u radionicama, da razgovaram sa njima i da im prenesem najznačajnije vrednosti koje sam stekla i kojima se lično rukovodim. Ličnim donacijama sam direktno i podržala program prevencije nasilja u školama, kao i programe pomoći u vanrednim situacijama", izjavila je Ivanović.

U saopštenju piše da se Ivanović pridružila kampanji "WannaGive: Jer je tuđa sreća moja sreća".

U svojoj video priči, Ivanović naglašava koliko je bitno da decu naučimo da saosećaju sa drugima, da je bitno da javne ličnosti budu dobar primer, ali i da altruizam nije povezan sa materijalnim.

Ona je rekla da "javne ličnosti imaju veliki uticaj na sve delove društva, posebno na decu, i da je zato veoma važno da budu svesni svoje odgovornosti".

"Sva istraživanja o kulturi davanja potvrđuju da u društvima u kojima postoji tradicija davanja i solidarnosti to doprinosi blagostanju cele zajednice. Kultura davanja nije u koleraciji sa bogatsvom neke zemlje. Prema svetskom indeksu davanja, među prvih deset rangiranih zemalja su i Indonezija, Šri Lanka, a prvo mesto zauzima Mjanmar", rekla je ona.

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin godinu dana sprovode kampanju "WannaGive - jer je tuđa sreća i moja sreća" sa ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво