Pens napustio utakmicu iz protesta zbog protesta

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih država Majk Pens napustio je utakmicu Nacionalne fudbalske lige u njegovoj rodnoj državi Indijani, pošto su neki igrači klečali tokom intoniranja američke himne.

Pens je napustio stadion nakon što su pojedini igrači klečali tokom intoniranja nacionalne himne.

"Napustio sam utakmicu 'Koltsa' jer predsednik Donald Tramp i ja nećemo ukazati poštovanje nijednom događaju na kojem nisu ispoštovani naši vojnici, naša zastava ili naša nacionalna himna", navodi se u Pensovom saopštenju koje je objavila Bela kuća.

Prethodno je Pens na Tviteru objavio fotografiju na kojoj se vidi kako on sa suprugom u gledalištu stoji sa rukom položenom na grudi uz zvuke nacionalne himne uoči početka utakmice Indijanapolis koltsa.

Klečanje igrača tokom himne je oblik demonstracije koji je počeo kao simbolični protest zbog nasilja policije nad rasnim manjinama. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи