Tekvondisti Srbije osvojili tri medalje na EP za kadete

Srpska tekvondo reprezentacija osvojila je tri medalje na Evropskom prvenstvu za kadete u Budimpešti.

Kako se navodi u saopštenju tekvondo kluba Galeb, u finalu kategorije do 41 kilograma borile su se srpske tekvondistkinje, a zlatnu medalju osvojila je Jovana Vasiljević, pošto je pobedila Andreu Bokan sa 7:6.

Obe su imale po pet borbi i u velikoj konkurenciji su se izborile za finale. 

Treću medalju za Srbiju, bronzanu, osvojio je Nikola Lukić, u kategoriji do 45 kilograma, koji je posle tri pobede, u polufinalu poražen od Rusa Štepanenka.

"Srećni smo zbog današnjeg dana, jer su osvojene tri medalje i mogu reći da je dan bio vrlo uspešan. Nadamo se da ćemo u naredna dva dana imati još bolji rezultat i da ćemo osvojiti jedno od prva tri mesta u ekipnoj konkurenciji. Sjajan zajednički rad trenera reprezentacije, ali i ostalih trenera koji su ovde", rekao je jedan od trenera srpskog kadetskog tima Veljko Savićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се