Maratonci trče za obolele od Plućne hipertenzije

Tim maratonaca, koje je formiralo Udruženje pacijenata Plućne hipertenzije Srbije, predstavljen je u novootvorenoj sportskoj prodavnici "Go Active" u Tržnom centru Rajićeva.

U okviru ovog ambicioznog i humanitarog projekta predviđeno je da deset trkača za godinu dana istrči ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka sa ciljem da se podigne svest o plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ova bolest što pre otkrije i adekvatno leči.

Brend prodavnica kompanije "Đak Sport" i "Go Active", partnerski će pomoći timu da skrene pažnju na težinu, retke ali veoma progresivne bolesti Plućne hipertenzije čiji je prosečan životni vek bez terapije 2,6 godine.

Značaj uspostavljanja rane dijagnoze može biti ključan u preživljavanju pacijenata, kojima još uvek u Srbiji nije dodeljeno adekvatno lečenje i terapija.

"Nastavićemo da trčimo u 2018. toj godini na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu u čast svih obolelih osoba od Plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve do trenutka dok se i poslednjoj osobi sa PH u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u regionu, a koja će im omogućiti da dišu i ono što je najvažnije, produžiće im život" izjavila je Danijela Pešić, predsednica Udruženja pacijenata plućne hipertenzije.

Tim maratonaca će u 2018. godini trčati ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka, a veliku podršku imaće u "Go Active" prodavnicama.

"Posebno smo ponosni što će 'Đak Sport' i 'Go Active' biti deo tima, momaka i devojka koji će svojim sportskim učešćem pokušati da skrenu pažnju na jednu retku bolest koju karakteriše velika borba, upravo onakva kakvu sami trkači doživljavaju na stazi. U svakom sportu je timski rad ključan i nadamo se da će se pored 'Go Active', našem timu priključiti i drugi partneri jer što nas je više, naš tim ima više šanse da pobedi, odnosno pošalje pravu poruku", izjavio je izvršni direktor "Đak Sporta" Predrag Tripković.

broj komentara 0 pošalji komentar