Tri medalje za srpske paraolimpijce na EP u Sloveniji

Srpski paraolimpijci osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu i stonom tenisu - zlatnu i dve bronzane. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitali su paraolimpijskoj reprezentaciji Srbije.

Nakon trodnevnog takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji naša paraolimpisjka reprezentacija u stonom tenisu osvojila je tri odličja, zlatnu Borislava Perić-Ranković u klasi „T-5" i „T- 4", bronzanu Nada Matić u istoj klasi i Mitar Palikuća u klasi stonotenisera „T -5".

Čestitka predsednika Vučića

"Upućujem najiskrenije čestitke srpskim paraolimpijcima na osvojenim medaljama u Sloveniji: Borislavi Perić Ranković zlatnu, a Nadi Matić i Mitru Palikući bronzanu medalju. Uveren sam da će naši paraolimpijci u nastavku ekipnog takmičenja postići izuzetne rezultate", istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić.

Čestitka premijerke Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je srpskim paraolimpijcima.

"Još jednom ste se popeli na pobedničko postolje i Evropi pokazali da ogromnu istrajnost i sportski duh uvek nosite u sebi, a da vas želja za pobedom motiviše da Srbija ostane zemlja najboljih paraolimpijaca. Ne postoje prepreke koje vas mogu zaustaviti. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično, želim vam još mnogo novih sportskih uspeha“", poručila je premijerka Brnabić.

Čestitka ministra Udovičića

Na velikom uspehu, paraolimpijcima je čestitao i ministar omladine i sporta.

"Na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naši sjajni paraolimpijci još jednom su pokazali da kada nastupaju za svoju Srbiju niko ne može da ih zaustavi na putu ka medaljama! Naši šampioni osvojili su tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji - ZLATO je osvojila Borislava Perić Ranković, a BRONZE su osvojili Nada Matić i Mitar Palikuća! Čestitam Borislavi, Nadi i Mitru, njihovim stručnim štabovima i Paraolimpijskom komitetu Srbije na ovom odličnom uspehu! Svaka čast!!!", navodi se u čestitki ministra Vanje Udovičića.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. okt 2017, 13:28)
Mirjana- Temerin [neregistrovani]

Pobednici

Cestitke nasim paraolimpijcima. Viste ponovo osvetlali obraz Sbiji. Ostanite svi tako sa puno duha i energije. Nistevi doneli jedno zlato i dve bronze nego tri zlata.Vi ste svi zlatni jer i bronza sija zlatnim sjajem. Svaka cast moj naklon i Srbija treba da vam se pokloni. Vste najbolji ne samo u Evropi nego i na Svetu. Svaka cast.

(nedelja, 01. okt 2017, 22:12)
ZARE 1 [neregistrovani]

Čestitke !

Čestitke našim hrabrim paraolimpijcima.

(nedelja, 01. okt 2017, 19:40)
Ugljesa Cadjenovic-Crni Bijelo Polje [neregistrovani]

Viteski paraolimpijci Srbije

Ponos,cast,postovanje za nadljudske napore nasih paraolipijaca koji pronose slavu Srbije.Bog Vas blagoslovio vitezovi sportskog duha.