Hokejaši Crvene zvezde na pragu drugog kruga Kontinental kupa

U Beogradu se od 29. septembra do 1. oktobra održava turnir prvog kruga Kontinental kupa, na kojem pored domaće Crvene zvezde učestvuju ekipe Esja iz Rejkjavika, Irbis Skejt iz Sofije i turski Zejtinburnu. O turniru i o stanju u srpskom hokeju za RTS govori Goran Đaković, predsednik SKHL Crvena zvezda.

"Crveno-beli" su ostvarili maksimalan učinak u prva dva kola, savladavši u petak šampiona Islanda rezultatom 6:1, dok su dan kasnije posle uzbudljivog i do kraja neizvesnog meča protiv Zejtinburnua slavili rezultatom 4:3.

U poslednjem kolu, koje je na programu u nedelju, hokejaši Crvene zvezde se od 17 časova sastaju sa bugarskim predstavnikom Irbis Skejtom.

U slučaju osvajanja prvog mesta na ovom turniru "crveno-beli" bi se plasirali u drugi krug Kontinental kupa koji se od 20. do 22. oktobra održava u Brašovu, gde bi se sastali sa španskim San Sebastijanom, rumunskom Koronom i mađarskim šampionom Jegešmedvek iz Miškolca.

Goran Đaković, predsednik SKHL Crvena zvezda smatra da intersovanja i talenta u Srbiji za hokej ima, ali da je najveći problem infrastruktura.

"Bez ledene ploče nema hokeja. Svim drugim sportovima je znatno lakše, jer se mogu igrati i napolju i u školskim salama. Nama je potrebno da led 'radi' 11 meseci, jer ovako imamo kratku sezonu a pripreme zbog uslova moramo da sporovodimo u inostranstvu, što dodatno povećava troškove", rekao je između ostalog Đaković za RTS.

Rezultati i raspored:

1. kolo - 29. septembar
Zejtinburnu - Irbis 4:3
Crvena zvezda - Esja 6:1

2. kolo - 30 . septembar
Irbis - Esja 4:2
Crvena zvezda - Zejtinburnu 4:3

3. kolo - 1. oktobar
Esja - Zejtinburnu (13.30h)
Crvena zvezda - Irbis (17.00)

Tabela:
1. Crvena zvezda 6 (10:4)
2. Zejtinburnu 3 (7:7)
3. Irbis Skejt 3 (7:6)
4. Esja 0 (3:10)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво