Tramp protiv NFL, sudar svetova

Serija uznemirujućih reakcija Amerikanaca na protest igrača NFL lige. Šef vatrogasaca iz Pensilvanije trenera Stilersa nazvao "lošom crnčugom", pa se izvinjavao, navijači palili dresove i jakne. Barovi prestali da puštaju utamice.

Različita shvatanja patriotizma podelila su Ameriku na pristalice i protivnike protesta igrača NFL lige, koji su prethodnog vikenda u velikom broju himnu SAD odslušali klečeći. Predsednik Donald Tramp pozvao čelnike lige da uvedu pravilo kojim će klečanje tokom intoniranja himne biti zabranjeno.

Trampove pristalice ogorčeno su reagovale na proteste, pa su društvene mreže prosto preplavljene snimcima navijača koji pale dresove, jakne i sezonske karte NFL ligaša.

Najdalje je, kako se čini, otišao šef vatrogasaca u Pensilvaniji Pol Smit, koji je treneta Pitsburg Stilersa Majka Tomlina nazvao "lošom crnčugom".

"Tomlin se upravo uvrstio na spisak loših crnčuga", napisao je Smit na Fejsbuku, nakon čega je usledila serija reakcija javnosti, pa je šef vatrogasaca ubrzo zatim počeo da se izvinjava, navodeći da je Timlina uvredio u afektu.

U seriji negativnih reakcija na postupke igrača, nekoliko desetina barova i restorana u SAD prestalo je da pušta prenose utakmica NFL lige, a igračima Nju Orleansa Keniju Vakanu i Aleksu Okaforu otkazane su pozivnice za Mardi gra paradu.

U Ohaju, jedan od lokalnih šefova policije zabranio je podređenim da "tezgare" na mečevima NFL lige, navodeći da je njegov ujak bio veteran rata u Vijetnamu i da potez igrača predstavlja "nepoštovanje svakog čoveka koji se ikada borio ili poginuo za SAD".

Desetine navijača Stilersa su zapalili jakne i dresove, a jedan od navijača Indijanapolis Koltsa je zapalio sezonsku kartu.

Erik Nikišer, koji već 30 godina radi za Bafalo Bilse, dao je otkaz, tvrdeći da ne može da radi "u okruženju u kojem multimilioneri tvrde da su potlačeni".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво