Preminuo Džejk Lamota

Bivši bokserski šampion Džejk Lamota, čiji je život opisan u filmu "Razjareni bik", preminuo je u 96. godini.

Lamotina verenica Denis Bejker, rekla je da je on preminuo u bolnici u Majamiju usled komplikacije od upale pluća.

"Bik iz Bronksa", kako je bio poznat u bokserskima danima, imao je 83 pobede, 19 poraza i četriri nerešena meča s ukupno 30 nokautova.

Lamota se borio protiv Šugar Rej Robinsona šest puta i prvi je naneno poraz tom čuvenom bokseru. Titulu u srednjoj kategoriji je izgubio od Robinsona na meču koji je postao poznat kao Masakr na dan Svetog Valentina.

Na osnovu Lamotinih memoara režiser Martin Skorseze je 1980. snimio film "Razjareni bik". Glumac Robert Deniro je dobio Oskara za najbolju mušku ulogu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво