Vučić osvajačima medalja: Obradovali ste srpski narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je svetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova i bronzane odbojkaše sa Evropskog prvenstva.

Vučić je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, na prijemu u zgradi Predsedništva poručio da Srbija želi da ulaže u sport i da će osvajači odličja najkasnije do četvrtka biti nagrađeni.

"Hvala vam što ste obradovali naš narod, video sam da je zbog Majdova bilo veliko slavlje i u Republici Srpskoj. Zahvalio bih se na velikoj borbenosti, na medaljama. Znate koliko su se svi nervirali i sekirali, samo je Nikola (selektor odbojkaša Grbić) bio miran. Svi su bili sjajni, vi ste ponos Srbije. Verujem da ćete doneti svima nama još radosti", poručio je Vučić sportistima.

Predsednik Srbije je najboljem blokeru Evropskog prvenstva Srećku Lisincu rekao da bi u rodnom mestu odbojkaša, Vrnjačkoj Banji, trebalo da se sagradi odbojkaški centar, podsetivši da su u tom mestu napravljeni bazeni u koje je uloženo 1,5 miliona evra.

Kako je naglasio Vučić, država je spremna da uloži novac i u domaćinstvo odbojkaših i džudo prvenstava.

"Spremni smo da platimo, ako postoje uslovi da dobijemo organizaciju. Ponudićemo i Arenu, želimo sa pružimo najbolje uslove. Bitna su nam Evropska i Svetska prvenstva, naravno i Olimpijske igre na kojima će naši sportsti u Tokiju imati veće nagrade za uspehe", rekao je Vučić, dodavši i da je plan i da se krene u renoviranje fudbalskih stadiona.

Prvak sveta u džudou Nemanja Majdov otkrio je da je od početka verovao da će biti najbolji na šampionatu u Budimpešti.

"U finalu je bilo lakše nego što sam očekivao. Bio sam najmlađi učesnik, autsajder, ali sam ih sve iznenadio", rekao je Majdov.

Vučić je od odbojkaša dobio dres reprezentacije Srbije sa potpisima igrača, a od Majdova statuu džudiste.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи