Vesić se zahvalio Marini Maljković na realizaciji treće sezone besplatne škole košarke za devojčice

Gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i predsednik Opštine Vračar Milan A. Nedeljković prisustvovali su danas početku nove besplatne sezone škole ženske košarke u OŠ „Vladislav Ribnikar", koju vodi naš proslavljeni trener Marina Maljković.

Vesić se zahvalio Marini Maljković na zajedničoj realizaciji treće sezone besplatne škole košarke.

"Prošle godine je kroz školu prošlo 625 devojčica na 14 lokacija u gradu, a od ove godine uključićemo i Opštinu Zvezdara, što će biti 10 opština na teritoriji Beograda, i nadam se da ćemo imati hiljadu devojčica u sistemu", istakao je gradski menadžer. 

On je podsetio da se devojčice manje bave sportom nego dečaci, i da je zato važno da se kroz ovakve programe stimulišu.

"Nema boljeg stimulansa za devojčice od brenda kakav je Marina Maljković. Ona je veliko evropsko ime koje svaki slodoban trenutak provodi u radu sa devojčicama", ukazao je Vesić. 

On je izrazio uverenje da će Marina Maljković kroz Pokret ženske košarke nastaviti da se bavi ovim poslom, kao i kroz neke druge aktivnosti i institucije dati doprinos razvoju ženskog sporta u Beogradu i Srbiji.

Petronijević je najavio da će Grad Beograd nastaviti da organizaciono podržava Pokret Marine Majljković.

"Od sledeće sednice smo na Zvezdari, takođe u perpspektivi i na Voždovcu. Ovo je način da statistički pomognemo da se poveća broj ženske dece koja se bave sportom, takođe i da sklanjamo decu sa ulice", ukazao je Petronijević.

On je istakao da je Grad Beograd otvoren za nove inicijative i pozvao proslavljene sportiste da se kao Marina priključe ovakvim i sličnim akcijama, i podsetio da je krajnji cilj besplatni sport sa svu školsku decu na teritori prestonice.

Nedeljković je dodao da je ta opština dala doprinos besplatnoj školi Marine Maljković, ustupivši prostor dve škole, kao i Sportski centar „Vračar",  gde se košarkom bavi više od od 100 devojčica. 

Cilj Pokreta za žensku košarku „Marina Maljković" je promocija ženske košarke i ženskoog sporta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво