Milica Starović treća na svetu

Sprinterka Milica Starović osvojila je treću medalju za kajakaški tim Srbije na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj. U finalu trke kajaka jednoseda na 200 metara kroz cilj Milica je prošla kao treća, u vremenu od 39.564, a do medalje je došla kroz neobično dramatično borbu sa konkurentkinjom iz Slovenije. Na kraju su obe kajakašice bile pobednice.

Posle borbe koja je do samog kraja bila neizvesna, sudijski tim dugo je odlučivao o konačnom rezultatu trke, budući da je Milica kroz liniju cilja prošla u istom hiljaditom delu sekunde kao i predstavnica Slovenije Špela Ponomarenko Janić.

Sudijska odluka, koja se retko donosi, bila je da Milica Starović i Slovenka podele bronzanu medelju.

Zlatno odličje osvojila je olimpijska šampionka iz Rija, Novozelanđanka Liza Kerington (38.433), dok je drugo mesto na pobedničkom postolju pripalo Dankinji Emi Astrand Jorgensen, sa vremenom 39.001.

Predstavnik Srbije u istoj disciplini u konkurenciji muškaraca Marko Dragosavljević osvojio je šesto mesto u finalu, sa vremenom 34.733. Prvo mesto pripalo je olimpijskom šampionu, takmičaru Velike Britanije Lijamu Hitu (33.733), dok je srebrnu medalju osvojio Mađar Bence Horvat, koji je najkraću distancu preveslao u vremenu od 34.070.

Čestitke srpskih zvaničnika 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputili su čestitke Milici Starović na osvajanju bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Račicama.

"Iskrene čestitke Milici Starović za osvojenu bronzu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Češkoj, uz veliku želju da na narednim takmičenjima ostvari još bolje rezultate", navodi se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

"U ime građana Srbije i svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke za osvojeno treće mesto na Svetskom prvenstvu u Češkoj. Pokazali ste nam da se vrednim radom i zalaganjem postižu najviši ciljevi i ostvaruju najbolji rezultati. Želim vam još mnogo medalja na budućim takmičenjima", navodi se u čestitki premijerke Brnabić. 

"Među tri najbolje kajakašice na svetu je naša sjajna Milica Starović! Energija, trud i nepokolebljiva želja da osvoji medalju za svoju zemlju doveli su Milicu do ovog velikog uspeha na kome joj od srca čestitam! Svaka čast Milice, čestitam i tvom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво