Završene Igre u Splitu, ovacije Matiću, Modriću, Džeku...

Srpski predstavnici sa 25 medalja, među kojima je 10 zlatnih, ostvarili su najbolji rezultat na tek završenom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Na čuvenoj Rivi priređena je fešta prilikom dodele medalja, uz mnoštvo aplauza preko 900 učesnika iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, čime je stavljena tačka na ovogodišnju smotru dece iz regiona.

Posebnu čestitku, preko video bima poslao je najbolji hrvatski fudbaler Luka Modrić iz Real Madrida, koji je, na kratko, izjavom prekinuo dodelu medalja na svečanoj bini, a potom su se uključili njegov zemljak Darijo Srna (Šahtjor), Edin Džeko (BiH, Roma) i Srbin iz Mančester Junajteda Nemanja Matić koji su dobili ovacije na prepunom šetalištu.

"Šaljem vam velike pozdrave iz Engleske. Posebno mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u Splitu na završnici Sportskih igara mladih, najlepšoj i najpozitivnijoj priči u regionu. Čestitao bih pobednicima iz sve tri države. Želim vam, dobru zabavu ali da ne zaboravite da su sport i sportski način života mnogo više od takmičenja. Oni su druženja, prijateljstva za ceo život i simbol životnih vrednosti čiji ste vi najbolji primer", istakao je srpski reprezentativac i ambasador Igara Nemanja Matić.

Predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović bila je prezadovoljna kako je sve proteklo.

"Čestitam svim učesnicima od srca i nadam se da ćemo se narednih godina družiti u još većem broju. Zahvaljujem se partnerima i saradnicima iz Hrvatske i BiH budući da smo zajedničkim snagama došli do kraja. Ovo je uspešna sezona za Sportske igre mladih u regionu, ovo su jedine igre na svetu koje imaju energiju i dušu", poručila je Jovanović.

Srpski učesnici ove godine osvojili su četiri medalje više nego prethodne, a posebno upečatljiv utisak ostvarili su šahisti osvajanjem zlata u sve četiri kategorije, što nije zabeleženo u 21-godišnjoj istoriji Sportskih igara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво