Zlato za Nemeša na SP u rvanju

Viktor Nemeš osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u rvanju, pošto je u finalnoj borbi grčko-rimskim stilom u Parizu, u kategoriji do 75 kilograma, savladao Rusa Aleksandra Čekirkina. Predsednik Vučić, premijerka Brnabić i ministar Udovičić čestitali Nemešu.

Srpski rvač Viktor Nemeš savladao je Rusa Aleksandra Čekirkina sa 4:1 u finalnom meču u kategoriji do 75 kilograma u pariskom Bersiju i osvojio zlatnu medalju.

Nemeš je u finalnoj borbi savladao Rusa, iako je od sredine prvog perioda dobio udarac u glavu i ranu koja mu je krvarila.  

Nemeš je na putu do finala savladao Iranca Saida Morada Abdvalija, Kazahstanca Maksata Jerežepova, Jermena Karapeta Čalhana i u polufinalu Belorusa Kazbeka Kiolu, ubedljivo sa 7:0.

Ovo je Nemešu drugo odličje na velikim takmičenjima, prošle godine osvojio je srebrnu medalju na evropskom šampionatu.

Čestitka Predsednika Srbije Aleksandra Vučića 

„Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

Verujem da je za Vas ovo najsjajniji trenutak u karijeri, imajući u vidu da je ovo Vaša prva titula svetskog prvaka. Za Srbiju i njene građane Vaša titula je dokaz da u ovom sportu, kao jednoj od najstarijih disciplina, imamo vrhunske sportiste, koji na svakom takmičenju dostojanstveno i časno predstavljaju svoju zemlju.

Nadam se da ćete i ubuduće postizati ovako izuzetne rezultate", istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić.

Čestitka premijerke Brnabić

"Vaša medalja je dokaz da Srbija ima zlatne sportiste. Od srca se radujem Vašem uspehu i želim Vam da i ubuduće postižete ovako sjajne rezultate i sve naše građane učinite ponosnim", navodi se u čestitki premijerke Ane Brnabić.

Čestitka ministra Vanje Udovičića

„Sjajan niz srpske dominacije na svetskoj rvačkoj sceni se nastavlja! Srbija je danas dobila novog svetskog šampiona u rvanju Viktora Nemeša! Čestitam Viktoru, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije! Hvala što se još jednom srpska zastava viorila na svetskom postolju na ponos svih nas! Svaka čast!", navodi se u čestitiki Udovičića.  

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво