Veslači Pivač i Mačković do bronze na SP

Srpski dvojac bez kormilara Viktor Pivač i Martin Mačković osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu.

Srpski veslački tandem došao je do četvrtog uzastopnog odličja na planetarnim šampionatima za mlađe seniore, nakon dve bronze (2014. u Varazeu i 2015. u Plovdivu) i jednog zlata (2016. u Roterdamu).

Njih dvojica su finale izveslali u vremenu 6:34.10, iza vicešampiona braće Turlan iz Francuske (6:33.49) i prvoplasiranih Rumuna Tiganeskua i Paskarija (6:31.79).

"Ovo nam je bila jedna od najtežih trka u dosadašnjoj karijeri i presrećni smo zbog činjenice da smo četvrti put uzatsopno stigli do postolja Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine. Mislim da to nikome do sada na svetu nije pošlo za rukom. Po planu smo izveslali prvih 1.500 metara, a planirali smo da u poslednjoj četvrtini trke napadnemo zlato. Nismo uspeli u tome, kao da nam je ponestalo snage. Francuzi su mnogo bolje finiširali i oni su nas prvi pretekli. U jednom trenutku smo pali na četvrto mesto, pošto su nas stigli i Amerikanci, ali smo poslednjim atomima snage uspeli da u poslednjih nekoliko zaveslaja stignemo do postolja", rekao je Viktor Pivač.

Štroker dvojca Martin Mačković prezadovoljan je postignutim rezultatom u Bugarskoj.

"Za šampionat u Plovdivu zajedno smo se pripremali svega 25 dana, a trke u Bugarskoj su nam bile prve zajedničke nakon prošlogodišnjeg šampionata u Roterdamu. U kvalifikacijama i polufinalu nismo bili na najvišem nivou, ali smo se naštimovali za finale i zasluženo stigli do postolja. Vodili smo žestok duel sa Amerikancima u poslednjih 500 metara, a mislim da je naša želja, koja se prostirala do neba, presudila da dobijemo tu bitku i da osvojimo bronzu", rekao je Mačković, preneo je Veslački savez.

On je rekao da obojica mogu da budu ponosni što konkurenciju mlađih seniora završavaju sa četiri uzastopne medalje sa svetskih šampionata, ali da je to tek početak.

"Pivaču i meni je ostala još godina dana studija u Americi, a plan je da se posle toga vratimo u Srbiju, nastavimo sa paklenim treninzima, popravimo mnoge stvari i počnemo da dokazujemo svoj kvalitet u konkurenciji seniora A. Krajnji cilj su naravno Olimpijske igre u Tokiju 2020, prema kojima krećemo sa mnogo samopouzdanja i motiva zbog svega što smo napravili do sada", naveo je Mačković.

Njihov trener Lazo Pivač rekao je da treba pohvaliti srpski dvojac za sve što je uradio na svim svetskim šampionatima za mlađe seniore.

"Posle polufinala pojavile su se određene tegobe kod obojice. Uspeli smo to da saniramo do finala, koje je veslano u izuzetno teškim uslovima. Okršaj za medalje je sve do poslednjih 500 metara tekao kako smo se dogovorili. Međutim, kada je trebalo da pojača ritam i da pokuša da napadne Rumune, naš čamac je počeo da posustaje što su iskoristili Francuzi i Amerikanci. Ipak, na kraju je, uz nadljudski napor, stigao do postolja i bronze koja za mene kao trenera sija zlatnim sjajem. Pokazalo se da 25 dana priprema nije bilo dovoljno za viši plasman i da su u ovom trenutku Rumuni i Francuzi bili spremniji i bolji", rekao je Pivač.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво