Srbiji zlato, Mikecu srebro na EP u Bakuu

Reprezentacija Srbije u sastavu Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu, dok je Mikec u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju.

Srpski strelci su u finalu malokalibarskim pištoljem prvi put došli do zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

"Na sastanku pred takmičenje ekipi pištoljem sam rekao da, kao i na narednim takmičenjima, vrede za medalju, ali i da su sazreli da osvoje zlato. Očekivali smo dvojicu strelaca u finalu, uspeli smo da dođemo i do još jedne medalje, moramo da budemo zadovoljni", rekao je sportski direktor reprezentacije Srećko Pejović.

S druge strane, u pojedinačnoj konkurenciji Mikec je ostvario rezultat od 226 krugova, dok je prvoplasirani Ukrajinac Pavlo Korostilo izjednačio svetski rekord pošto je ostvario rezultat od 230,5 krugova.

"Dobro sam počeo, ali ispao sam potom iz ritma, vezao dve 'sedmice'. Međutim, sredinom finala sam se vratio na dobar put. 'Kliknulo' mi je u glavi da se oslobodim, krenem hrabrije i sa dve jake 'desetke' sam se vratio u igru i do kraja vodio lavovsku borbu u uzbudljivom finalu. Posle 'dvoboja' sa Dimitrijem Grgićem napao sam i zlato. Nisam sjajno završio, za razliku od Korostilova, koji je blistao, ali prezadovoljan sam. Kompletirao sam kolekciju. Posle evropskog srebra vazdušnim stigla je i ista medalja malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora", rekao je Mikec posle finala.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja u pojedinačnoj konkurenciji našao se Lauris Strautmanis iz Letonije sa 208,7 krugova, a četvrti je bio Grgić sa 187,7 krugova.

Čestitka Ane Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je srpskim reprezentativcima Damiru Mikecu, Dimitriju Grgiću i Dušku Petrovu osvajanje ekipne zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bakuu.

"Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom postignutih uspeha u Bakuu i osvojenim medaljama. Želim vam mnogo sreće i uspeha na narednim takmičenjima, uz želju da uskoro ponovo obradujete Srbiju vašim uspesima", istakla je u svojoj čestitki premijerka Brnabić, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво