Završene Sportske igre mladih za Srbiju: Oboreni svi rekordi

Sportske igre mladih za Srbiju za 2017. uspešno su završene na Adi Ciganliji.

Turniri po Srbiji počeli su u aprilu i do završnog takmičenja u Beogradu čak 58.125 dečaka i devojčica oprobalo se u 10 sportova.

Njih 1.021 obezbedilo je plasman na finale u Beograd, gde su takmičili za naslov najboljeg u svojoj zemlji i put na regionalno finale u Split.

"Prezadovoljni smo, iza nas je itekako uspešna sezona 2017, koju smo kada su takmičenja u Srbiji u pitanju, završili sjajnim rezultatima u Beogradu. Iza nas su četiri divna dana na terenima Ade Ciganlije. Dobili smo i srpske predstavnike koji će predstavljati Srbiju u Splitu, na veliko regionalnom finalu sredinom avgusta. U ovoj sezoni premašili smo mnoga očekivanja i postavili rekorde. Veliku zahvalnost dugujemo deci Srbije, za nas su svi oni pobednici", istakla je na ceremoniji dodele medalja Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije.

A bilo je sjajnih mečeva na Adi Ciganliji. Svaki sport je doneo puno dobrih poteza, ali čini se da je najviše neizvesnosti bilo u malom fudbalu, odbojci i između dve vatre, Košarkašica Milica Dabović, jedna je od poznatih koji su delili medalje. Izazvala je oduševljenje svih, davala je autograme i slikala se sa dečacima i devojčicama.

"Ovo je jedno sjajno takmičenje. Deca su naša budućnost i sa njima najviše volim da pričam o sportu i njihovim planovima", istakla je doskorašnji kapiten Srbije.

Medalje na Adi delili su i Miloš Blagojević, posebni savetnik ministra Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nina Mitić, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Marina Hasanović, rukovodilac grupe za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete, Snježana Vignjević, načelnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Goran Pezelj, generalni direktor Podravka doo Srbija, Uroš Savić, generalni sekretar SS Srbije, Tanja Trifunov ispred JKP Ada Ciganlija, Tanja Marjanović, menadžer Hotela Falkenstajner, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Branimir Subašić, bivši fudbaler Crvene zvezde, Slaviša Rističević, rukometni trener Monpeljea, kao i predstavnici Domova učenika u kojima su spavali učesnici iz gradova širom Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво