Tomićević i Zorić osvojili srebrnu medalju u Plovdivu

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj. Čestitke predsednika Vučića, premijerke Brnabić potpredsednice Vlade Mihajlović i ministra Udovičića. Kajakašice u četvorosedu četvrte, kajakaši deveti.

Oni su u trci K2 na 1.000 metara bili drugi rezultatom tri minuta i 13,780 sekundi.

Zlatnu medalju u trci na 1.000 metara osvojio je nemački par Maks Hof i Markus Gros, od kojih su Tomićević i Zorić bili sporiji 1,056 sekundi. 

Srpskim kajakašima je čestitao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"Osvajanjem srebrne medalje naši olimpijski vicešampioni još jednom su dokazali da se nalaze u samom vrhu evropskog sporta i ove sportske discipline. Uveren sam da će i na narednim takmičenjima postizati izuzetne rezultate", navodi se u čestitki Vučića.

Čestitka premijerke Brnabić

"Upućujem najiskrenije čestitke našem dvojcu u kajaku Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću za osvajanje srebrne medalje. Danas ste dali primer da upornost i vredan rad donose rezultate. Želim vam da i u budućnosti radujete Srbiju svojim uspesima", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Kajakašima je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić

"Naš sjajni kajakaši su postali vicešampioni Evrope i time još jednom potvrdili da jesu veliki šampioni, uvek jedni od najboljih među najboljima. Čestitam Marku i Milenku, njihovom stručnom štabu i Kajakaškom savezu Srbije na ovom uspehu i verujem da će nas naša kajakaška reprezentacija obradovati sa još medalja u Plovdivu", navodi se u Udovičićevoj čestitki.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala kajakašima

"Uspeh koji su naši kajakaši ostvarili na Evropskom prvenstvu u Plovdivu, značajan je kako za njih lično tako i za celu Srbiju. Moje najiskrenije čestitke, uz želje da nastave da postižu odlične rezultate u ovoj disciplini", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala da je ovo još jedan dokaz da su srpski sportisti dorasli najboljim sportistima sveta, što je za Srbiju, kao malu zemlju, još kako razlog da bude ponosna, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta. 

Kajakašice u četvorosedu četvrte, kajakaši deveti

Reprezentativke Srbije u kajaku Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan osvojile su četvrto mesto na prvenstvu Evrope u Plovdivu u disciplini četvorosed 500 metara.

Naše kajakašice ostvarile su vreme od 1:32,532 minuta i za trećeplasiranom posadom Ukrajine zaostale su 0,9 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je posada Mađarske u vremenu 1:30,724 minuta, a srebrna je pripala kajakašicama Poljske, koje su od pobednica bile sporije 872 stotinke.

Muški kajak četvorosed Srbije na 500 metara, u sastavu Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov, u finalu je bio deveti.

Medalje su osvojile posade Mađarske, Slovačke i Belosrusije.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво