Pariz i Los Anđeles naredni domaćini Olimpijskih igara

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odlučio je da se na septembarskoj skupštini istovremeno glasa o domaćinima letnjih Olimpijskih igara 2024. i 2028. godine, čime su automatski odlučili da to budu Pariz i Los Anđeles.

Ta dva grada bili su jedini kandidati za domaćina Igara 2024. godine, a onda se pojavila inicijativa da se u septembru glasa o dodeljivanju domaćinstava za dva olimpijska ciklusa, koja je danas usvojena.

To znači da će članovi MOK u septembru glasati samo o tome ko će najbolje sportiste sveta ugostiti 2024, a ko 2028. godine. U naredna dva meseca razgovaraće se sa predstavnicima Pariza i Los Anđelesa, a moguće je da se ta dva grada dogovore ko će kada organizovati Igre.

I Pariz i Los Anđeles do sada su dva puta bili domaćini letnjih Olimpijskih igara. U Parizu su se najbolji svetski sportisti borili 1900. i 1924, dok je Los Anđeles bio domaćin 1932. i 1984. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво