Kasparov se vraća iz penzije za turnir u SAD

Šahovska legenda i bivši prvak sveta Rus Gari Kasparov objavio je da "izlazi iz penzije" da bi učestvovao na turniru u Sent Luisu u SAD, za koji je dobio poziv. Organizatori turnira su u saopštenju objavili da se istorija pravi u Sent Luisu gde će se suočiti bivši i sadašnji najbolji igrači šaha. Turnir se održava od 14. do 19. avgusta.

"Imam utisak da ću podići prosečnu starost i spustiti prosečnu klasifikaciju", rekao je Kasparov (54) koji je otišao u penziju 2005. godine.

Organizatori turnira su u saopštenju objavili da se istorija pravi u Sent Luisu gde će se suočiti bivši i sadašnji najbolji igrači šaha.

"Legendarni šampion sveta Gari Kasparov izlazi iz penzije da bi igrao protiv njbojih alenata svetskog šaha", naveli su organizatori.

Turnir se održava od 14. do 19. avgusta.

Rus koji je dominirao šahom 15 godina tokom 1980-ih i 1990-ih igraće protiv devet igrača od kojih su šest članovi "Grand Ćeš Tour", koji okuplja najboje igrače sveta.

Turnir "Reapid end Blic" u Sent Luisu je upravo dodat svetskim turnirima.

Kasparov koji živi u SAD nije rekao da li će posle Sent Luisa nastaviti da učestvuje na turnirima.

Kasparov, rođen 13. aprila 1963. u Baku, je u 23. godini postao svetski šampion, najmlađi u istoriji šaha. Titulu je preuzeo od zemljaka Anatolija Karpova.

On je 2005. nakon pobede na velikom turniru u Linaresu objavio da napušta šah kako bi se posvetio političkoj karijeri.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво