Milica Mandić u polufinalu SP u Južnoj Koreji

Reprezentativka Srbije u taekvondou Milica Mandić plasirala se u polufinale Svetskog prvestva u kategoriji do 73 kilograma u južnokorejskom Mudžuu. Olimpijska šampionka iz Londona za medalju će se u četvrtak boriti protiv Holanđanke Rešmi Ogink.

Mandić je na putu do polufinala "tesno" savladala sve tri protivnice, Grentis Ernandez sa Kube 6:5, Sude Bulut iz Turske 5:3 i Makedonku Petru Matijašević 9:8.

Olimpijska šampionka iz Londona za medalju se u četvrtak bori protiv Holanđanke Rešmi Ogink.

Na startu turnira takmičenje je završio Marko Đuričić (preko 87kg) porazom od Argentinca Huana Pabla Lopeza 23:2, dok je Draško Jovanov (do 87kg) u drugoj rundi izgubio od Belorusa Armana Sile 20:5.

Pored Mandić sutra na tatami izlaze Nikola Vučković (do 63kg) i Aleksandra Radmilović (do 57kg).

Milica Mandić: Srećna i ponosna zbog još jedne medalje...

Srpska reprezentativka u taekvondou Milica Mandić rekla je da je srećna i ponosna što je obezbedila još jednu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i istakla da se nada plasmanu u finale.

"Srećna sam i ponosna na sebe što smo danas uspeli da dođemo do medalje. Iza mene je bio težak period, ali sam zajedno sa trenerom i celim timom pregurala ove borbe. Sutra je novi dan, očekuje me iskusna protivnica iz Holandije koju znamo. Očekujem dobru borbu i nadam se finalu", rekla je Mandićeva, prenosi taekvondo klub Galeb.

Trener Dragan Jović rekao je da mu je posle ulaska Milice Mandić u finale "puno srce".

"Ovaj ulazak u polufinale mi je jednako drag kao i osvojene obe olimpijske medalje i Vanjino zlato od pre neki dan. Poslednje dve godine Milica je prolazila kroz razne kritične momente uz mnogo povreda koje su trajale i trajale. Uvek je bila tu i osvajala je medalje, ne baš one najveće. Ovo je sjajno za njen nastavak karijere i zbog toga mi je puno srce", rekao je Jović.

"Samo pravi šampioni mogu ovo da prebrode i ponovo dođu na tron", istakao je on.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво