Vanja Stanković je svetska prvakinja u taekvondu!

Srpska taekvondistkinja Vanja Stanković postala je svetska šampionka, pošto je u finalu prvenstva koje se održava u južnokorejskom gradu Mudžuu savladala Tajlanđanku Vongpatanakit.

Vanja je bila sigurna i ubedljiva u finalnoj borbi, koju je dobila sa 10:5.

To je prvo zlato na svetskim prvenstvima za srpski taekvondo. 

Ona je prethodno u polufinalu kategorije do 49 kilograma savladala Hrvaticu Kristinu Tomić sa 12:6.

Vanja Stanković je izjavila da je presrećna što je uspeh ostvarila u postojbini ovog sporta i najavila još medalja do kraja prvenstva.

"Jako sam srećna i ponosna posle ove medalje. Vredno smo trenirali čitavu sezonu i ovo je plod višegodiššnjeg ulaganja i u sebe i u rezultat. Još mi je draže jer je ovo najveće Svetsko prvenstvo ikada i još u postojbini taekvondoa, Koreji. Pa da li može bolje? Slobodno mogu da kažem da je ovo najbolja naša reprezentacija ikada i verujem da će i ostali iz tima nastaviti niz osvajanja medalja u narednim danima", rekla je Stankovićeva.

Trener Dragan Jović, koji nastavlja da stvara šampione, zahvalio se svima na podršci i istakao da je sve lepo što se dešava u taekvondou posledica sistema rada.

"Ovo je fantastičan dan za srpski taekvondo. Vanja je ušla je u istoriju kao prva osvajačica svetskog zlata za Srbiju. Njena posvećenost i kada je ispred sebe imala Draganu Gladović i Tijanu Bogdanović bila je tolika da je strpljivo čekala svoju šansu i zgrabila je na najbolji način. Imamo sistem i ovo nije kraj. Sada bez euforije idemo na sledeće takmičare. Ostalo je još puno jakih imena u našem timu", poručio je Jović. 

Vanji Stanković je na osvajanju medalje čestitao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Čestitka Aleksandra Vučića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je, prvo u istoriji našeg sporta, svetsko zlato u taekvondou, koje je osvojila Vanja Stanković.

"Upućujem vam najiskrenije čestitke na osvojenom zlatu. Borbenost i istrajnost doveli su vas do najvišeg trona, a Srbiji doneli prvo zlato u istoriji. Uveren sam da ćete i u narodnom periodu postizati ovako izuzetne rezultate“", kaže se u čestitki predsednika Vučića.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво