Читај ми!

Marjanović u polufinalu skifa uz novi evropski rekord

Srpski veslač Marko Marjanović, u skifu, plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva u češkim Račicama uz novi evropski rekord.

Marjanović je deonicu prešao za 6:39,22 minuta i za više od dve sekunde popravio evropski rekord koji je do sada držao hrvatski veslač Damir Martin iz 2015. godine.

Marjanović se jedini iz te kvalifikacione grupe plasirao direktno u polufinale, koje je na programu u subotu.

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik plasirali su se u finale, pošto su u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeli drugo mesto sa rezultatom 6:44,30 minuta. Posada Francuske bila je prva sa 6:37,86. Iz druge grupe kvalifikacija direktno u finale plasirale su se posade Italije (6:30,15) i Holandije (6:31,57).

Srpski četverac bez kormilara, u sastavu Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić i Damjan Lazić, osvojio je prvo mesto u repesažu i plasirao se u polufinale. Srpski veslači su trku završili za šest minuta, 16 sekundi i 97 stotinki, a bili su dominantni od početka do kraja trke.

Pored srpskog čamca, plasman među 12 najboljih evropskih četveraca iz repesaža obezbedile su i Litvanija i Švajcarska, dok će četvrtoplasirana Grčka i petoplasirana Hrvatska u subotu veslati u C finalu.

Direktno u polufinale iz kvalifikacija, veslanih pre podne, plasirala su se posade Italije, Rusije, Češke, Holandije, Španije, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Rumunije.

Polufinale u toj disciplini na programu je u subotu od 11.08.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи