Britanci se kaju zbog dobijanja organizacije OI 2012.

Velika Britanija se ne bi kandidovala za Olimpijske igre 2012 da je vlada te zemlje mogla da pretpostavi da će doći do recesije u svetskoj ekonomiji, izjavila je ministarka Tesa Džoel, zadužena za organizaciju Igara u Londonu.

"Da smo ranije znali ono što sada znamo, gotovo sigurno ne bi podneli kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara", kazala je ministarka.

Britanska vlada pokušaće da smanji troškove organizacije OI, pošto je sa prvobitne 2,4 milijarde funti budžet "skočio" na 9,3 milijardi.

U cilju smanjenja troškova olimpijsko takmičenje u mačevanju je premešteno u halu koja je već funkcionalna, a odustalo se od izgradnje novog borilišta.

Organizatori Igara upozorili su da bi uzimanje novih kredita moglo da dovede do velike finansijske krize i da ugrozi izgradnju pojedinih objekata, koji bi trebalo da ostanu u funkciju i po završetku takmičenja.

"Da smo u bilo kom trenutku mogli da pretpostavimo razmere ekonomske krize, sigurna sam da bi zaključili da nije vreme za veliku javnu potrošnju koju izuskuju OI", istakla je Džoel.

Britanska ministarka navela je, međutim, da su upravo Olimpijske igre dobra prilika za poboljšanje stanja u britanskoj ekonomiji.

"Možda je baš sad pravi trenutak za ovakvu investiciju. Zahvaljujući Olimpijskim igrama istočni London će biti potpuno renoviran, a otvoriće se i veliki broj novih radnih mesta", zaključila je Džoel.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи