Marić: Sportske igre mladih spajaju decu iz regiona

Regionalni predsednik Sportskih igara mladih,(SIM) Zdravko Marić, uoči starta četvrte sezone, izjavio je da su takmičenja u kojima učestvuju deca iz regiona od neprocenjivog značaja jer se najmlađi bave sportom, a ujedno stiču nova prijateljstva.

"Na redu je nova sezona, takmičenja u Hrvatskoj su već počela, a u Srbiji i BiH su u toku završne pripreme za sezonu 2017. Igre, kroz 10 sportova, u kojima se deca takmiče, donose pre svega sreću, druženje i radost. I ono što je veoma vazzno, spajaju region - Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu", rekao je Marić.

Prethodnih godina više od 30 gradova Srbije ugostilo je mlade školarce i sportiste.

"Najveći uspeh je što je od prvih Igara, pa do danas apsolutno sve za decu besplatno, a pravo učešća ima baš svako dete. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, kao visokom pokrovitelju projekta, lično premijeru Aleksandru Vučiću, svim sponzorima, donatorima, društveno odgovornim kompanijama, kao i svim ljudima koji su podržali ovu sjajnu manifestaciju", istakao je Marić.

Sportski Ambasadori SIM su velika imena sporta širom sveta - Dejvid Bekam, Nemanja Matić, Edin Džeko, Luka Modrić, Huan Karlos Navaro, Mirza Teletović, Maja Ognjenović, Milorad Čavić, a podršku daju i legende kao što su Žoze Murinjo, Predrag Mijatović, Ivica Osim, Franc Bekenbauer.

Državno finale za Srbiju održaće se krajem jula u Beogradu, a regionalno krajem avgusta u Splitu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 30. apr 2017, 15:09) - STEFAN DJORIĆ [neregistrovani]

Svaka čast

Na ove ogre trebaju svi da se ugledaju.