Izmenjeni Statut OKS prosleđen Skupštini na usvajanje

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) usvojio je predlog izmene i dopune Statuta i prosledio ga na usvajanje Skupštini te organizacije, koja je zakazana za 9. mart.

Za predstojeći letnji Evropski olimpijski festival (EYOF) mladih koji će se održati od 23. do 29. jula u mađarskom Đeru, Izvršni odbor OKS usvojio je preliminarnu brojčanu prijavu koja u ovom trenutku broji 62 sportista, ali ne obuhvata timske sportove, jer kvalifikacije u određenim timskim sportovima još uvek nisu završene.

Na sednici IO izvršni direktor OKS Damir Štajner podneo je izveštaj sa sastanka šefova misija koji je početkom februara održan u gradu domaćinu predstojećih Zimskih olimpijskih igara, koje će se u februaru 2018. održati u Pjongčangu.

On je istakao da je sportska infrastruktura na visokom nivou i da, iako ima još puna toga da se uradi u preostalih godinu dana, utisak je učesnika seminara da će sve biti spremno do početka Igara.

Odlučeno je da na osnovu osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju i kao najbolje plasirana ekipa naše zemlje, vaterpolo reprezentacija Srbije bude korisnik programa "Pomoć ekipnim sportovima - Tokio 2020" olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta naredne četiri godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи