Suspendovan rvač zbog bacanja medalje na OI

Švedski rvač koji je bacio medalju u znak protesta na Olimpijskim igrama u Pekingu, suspendovan je, kao i njegov trener, na dve godine zbog, kako je navedeno, "skandaloznog ponašanja".

Svetska rvačka federacija suspendovala je Ara Abrahamiana i njegovog trenera Lea Milarija na dve godine, ali i kaznila švedsku rvačku federaciju koja ne može da bude domaćin međunarodnih događaja u tom periodu. Rvač će morati da plati 3.000 švajcarskih franaka, trener 10.000, a švedska federacija 50.000.  U obrazloženju  se navodi  da su Šveđani pokazali "nepoštovanje olimpijskog duha".
Abrahamian se u polufinalu Olimpijskih igara borio sa Italijanom Andreom Mingucijem, koji je kasnije osvojio zlatnu medalju, a priliku da se bori za bronzu dobio je kada je njegov trener uložio prigovor i optužio protivnika za korupciju.
Za vreme ceremonije dodele medalja, švedski rvač, koji je rođen u Jermeniji, skinuo je medalju sa vrata, bacio je na pod i otišao.
Međunarodni olimpijski komitet oduzeo mu je medalju i izbacio ga sa takmičenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи