Читај ми!

Troškovi Igara u Japanu 15 milijardi dolara

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine saopštili su da će troškovi organizacije tog takmičenja iznositi između 13 i 15 milijardi dolara.

Ta suma je nešto manja od prvobitno navedene sume od 17 milijardi dolara, naveli su organizatori. Očekuje se da će operativni troškovi iznositi oko polovine ukupnog budžeta.

Potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Džon Kouts rekao je da je suma od 17 milijardi dolara previsoka i da očekuje da će organizatori napraviti još ušteda.

Troškovi su skočili zbog rekonstrukcije Japana od zemljotresa i cunamija 2011. godine.

Vlada u Tokiju upozorila je da bi troškovi mogli da se uvećaju na 30 milijardi dolara, ako ne dođe do drastičnih smanjenja.

MOK je pod pritiskom da smanji troškove, kako bi privukao gradove da se kandiduju za buduće Olimpijske igre. Veruje se da je Rusija za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine platila 51 milijardu dolara, zbog čega su brojni gradovi odustali od kandidatura za Igre 2022. i 2024. godine.

MOK ohrabruje gradove da iskoriste postojeće i privremene objekte za takmičenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво