MOL liga: Beograđani u Miškolcu srušili šampiona

DVTK Jegešmedvek - HK Beograd 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)

Hokejaši Beograda priredili su najveću senzaciju dosadašnjeg toka šampionata pošto su večeras u Miškolcu, pred blizu 1000 navijača domaćeg tima, savladali lidera na tabeli, dvostrukog aktuelnog šampiona Mađarske i MOL lige rezultatom 5:3.

Neupućeni gledalac bi tokom većeg dela susreta pomislio da su igrači u belim dresovima vodeća ekipa MOL lige a da su hokejaši u crveno-belom ti koji drže poslednje mesto na tabeli. Toliko je nestvarno delovao večerašnji nastup beogradskog tima na ledu dvorane u Miškolcu.

Beograđani su poveli sa 1:0 golom Davida Arvaja, 2 minuta pre kraja prve trećine. Asistenti su bili Hugo Turkot i Danijel Despotović.

Drugi period utakmice je počeo još boljom igrom našeg tima. Beograđani su igrali toliko lepršavo i nadahnuto da je to prosto imponovalo. Ređale su se lepe akcije i šanse pred golom domaćina. Jednu od njih je realizovao Dimitrije Filipović u 27. minutu, a u akciji su učestvovali Hugo Turkot i Nemanja Vučurević. Svega dva minuta kasnije Danijel Despotović je povisio na 3:0, ponovo uz pomoć Huga Turkota i Kevina Albersa.

I kada se činilo da će Beograđani na poslednji odmor otići sa visokom prednošću, Jarko Lepanen smanjuje na 3:1 u situaciji sa igračem više za domaći tim, svega 17 sekundi pre kraja druge trećine.

Poslednja trećina počela je silnim naletima Polarnih medveda, nošenih zaglušujućom bukom sa tribina.

Beograđani su uspešno branili svoj gol, čak i u situaciji sa dva igrača manje, sve do 51. minuta kada je Peter Sakariš smanjio na 3:2. Četiri minuta kasnije isti igrač donosi izjednačenje, ponovo u momentu kada naš tim ima igrača manje na ledu.

Do kraja susreta ostalo je svega pet minuta i činilo se da Beograđani neće imati snage da prirede senzaciju. Ali, čuda se ponekad ipak dešavaju. Nepun minut posle izjednačujućeg pogotka Polarnih medveda, u momentu kada se očekivalo da aktuelni šampioni zadaju konačni udarac novajliji u ligi, Nemanja Vučurević priredio je pravi šok navijačima domaćeg tima. U nedostatku boljeg rešenja u tom momentu, Vučurević je uputio šut sa plave linije prema golu Atile Adorjana kome se pak probio između nogu i završio u mreži.

Zaigrali su domaći u finišu susreta na sve ili ništa. Izveli su golmana iz igre kako bi dobili igrača više i tako eventualno stigli do gola koji bi im obezbedio produžetak. Jednu od njihovih poslednjih akcija preseca Nemanja Vučurević i sa polovine terena šalje pak u praznu mrežu za konačnih 5:3.

Nezahvalno je bilo koje ime izdvojiti u sjajnoj partiji beogradskog tima. Svi igrači su dali svoj puni doprinos ovoj istorijskoj pobedi. Ipak treba istaći fantastične odbrane golmana Arsenija Rankovića koji je u više navrata branio ono što su već svi videli u mreži. Takođe, treba naglasiti i to da je, posle sporazumnog raskida ugovora sa Kristerom Drebergom, ekipu večeras prvi put vodio Nemanja Janković, dosadašnji pomoćni trener. Bio je to debi iz snova za ovog mladog stručnjaka.

Sledeću utakmicu hokejaši Beograda igraju već u subotu 17. decembra  u Sekešfehervaru protiv ekipe Fehervari Titanok, koja trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli, poslednju koja vodi u plej-of šampionata. Beograđani do kraja prvenstva imaju još 12 utakmica i 10 bodova zaostatka za ekipom Titanoka. Eventualni novi podvig u gostima bi ponovo oživeo snove o ulasku u plej-of.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво