MOL liga: Beograd bio na korak do senzacije

Aktuelni šampioni lige su se dobro preznojili da bi odneli bodove iz Pionira. HK Beograd - DVTK Jegešmedvek 4:6 (1:2, 2:0, 1:4)

Utakmica koja nije bila za gledaoce sa slabim nervima. Beograđani veći deo utakmice sjajno parirali šampionskoj ekipi iz Miškolca i bili nadomak senzacionalne pobede.

Odlično je domaća ekipa ušla u utakmicu i već u osmom minutu povela sa 1:0 golom Hjuga Turkota, na asistenciju Dimitrija Filipovića i Daniela Despotovića.

Dva minuta kasnije Polarni medvedi dolaze do izjednačenja golom Martina Sagija, da bi samo minut kasnije poveli sa 2:1. Strelac je bio Endrju Džonston u situaciji sa igračem više.

Početak druge trećine nagovestio je da Beograđani nisu nimalo impresionirani renomeom svog protivnika. Već posle 44 sekudne igre Filipović Dimitrije, na dodavanje Hjuga Turkota i Dominika Crnogorca, donosi izjednačenje na 2:2. Usledio je period otvorene borbe sa akcijama ispred oba gola. Beograđani su ipak imali više izglednih šansi ali nisu uspeli da zatresu mrežu gostiju.

A onda, u najboljem trenutku, svega 37 sekundi pre kraja drugog perioda igre, sjajni Turkot dovodi domaću ekipu u vođstvo od 3:2. Asistenti su bili Dominik Crnogorac i Nemanja Vučurević.

Igrao se šesti minut poslednje trećine kada je Nikandros Galanis postigao gol za goste i izjednačio rezultat na 3:3. Samo dva minuta kasnije, Martin Sagi je ponovo strelac za vođstvo Polarnih medveda od 4:3. Činilo se da su šampioni iz Miškolca konačno preuzeli igru u svoje ruke i da domaća ekipa neće imati snage za preokret.

Međutim, Beograđani još nisu rekli svoju poslednju reč. Nastavili su sa atacima na gol gostiju što im se isplatilo osam minuta pre kraja susreta. Robert Sabadoš, na asistenciju Nikole Kerezovića i Uglješe Novakovića, donosi izjednačenje na 4:4.

Šest minuta pre kraja utakmice Laslo Rito postiže pogodak i ponovo donosi prednost gostima od 5:4.

Sledi nova opsada gola Polarnih medveda. Nižu se šanse domaćih, pogođena je i jedna stativa ali nema izjednačenja. Na samom kraju utakmice golman Trifonov odlazi na klupu i Beograđani tako dobijaju igrača više. Jedan od poslednjih napada "plavo-belih" gosti presecaju i smeštaju pak u praznu mrežu, samo pet sekundi pre poslednjeg znaka sirene.

Bilo je to možda i najzrelije izdanje mladog beogradskog kluba. Ko bi rekao da će se susret lidera na tabeli i poslednje plasirane ekipe, meč dvostrukog šampiona i debitanta u ligi, pretvoriti u napeti triler sa puno obrta.

Polarni medvedi su morali dobro da se preznoje na ledu Pionira kako bi odneli bodove iz Beograda. U samo dva dana, Beograđani su ugostili drugoplasirani Ferencvaroš i lidera lige Jegešmedvek. U oba meča su pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa najboljim ekipama lige i da trenutna pozicija na tabeli sigurno nije adekvatna njihovim igrama.

Vreme detinjstva i prvih koraka u MOL ligi je prošlo, "plavo-beli" su konačno spremni da pobede svakog favorita. Svi sada mogu slobodno da veruju u to.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво