MOL liga: Derbi debitanata

Hokejaši Beograda dočekuju rumunskog šampiona Dunareu iz Galaca. Slovenac Šefič debituje u plavo-belom dresu. Utakmica se igra u petak 7. oktobra, u novom terminu od 18 časova.

Skoro da je postalo pravilo da najbolje hokejaške ekipe jedne zemlje dolaze iz gradova koji predstavljaju velike industrijske centre. To je slučaj i sa Galacom, gradom u kojem su smešteni najveća rumunska luka na Dunavu, brodogradiliše i najveća železara našeg istočnog susreda.

Dunarea je tim koji okuplja pravu legiju stranaca. Na spisku igrača ima čak sedam slovačkih internacionalaca, po jednog Čeha, Kanađanina i Amerikanca.

Najzvučnija imena ovog tima su svakako iskusni češki čuvar mreže Vlastimil Lakosil (37), koji je 2009. godine sa slovačkim MHK Martinom osvojio Kontinental kup i bio proglašen za najboljeg golmana tog takmičenja. Prošle godine je sa ekipom Nitre učestvovao u osvajanju titule šampiona slovačke Ekstra lige. Uz njega, treba istaći i napadača Ondreja Rusnaka, koji je sa Slovanom iz Bratislave 2008. godine osvojio naslov prvaka Slovačke.

Bez obzira na renome ekipe i zvučna imena u svom sastavu, Dunarea nije na najbolji način započela takmičenje u MOL ligi. Iz deset utakmica sakupili su svega 5 bodova uz gol razliku 27:52. Nisu ostvarili ni jednu pobedu u regularnom toku susreta a dva puta su slavili posle produžetaka, što im je donelo ukupno 4 boda. Zabeležili su 8 poraza, od čega je jedan bio u produžetku, što im je donelo još jedan bod.

U poslednjem meču, na gostovanju protiv tradicionalnog rivala ekipe Brašova, poraženi su sa visokih 12:4 što bi moglo značajno da utiče na samoupouzdanje ekipe ali verovatno i da motiviše goste iz Rumunije da protiv Beograda nadoknade propušteno u Brašovu.

Hokejaši Beograda imaju dve utakmice manje od rumunskog šampiona tako da bi sa dve eventualne pobede na domaćem ledu ovog vikenda (u subotu gostuje Čiksereda) mogli da mu prepuste poziciju fenjeraša.

Utakmica između dve debitantske ekipe u MOL ligi svakako će biti izuzetno interesantna jer oba tima žele da pobegnu sa dna tabele i priključe se borbi za ulazak u plej-of. Beograđanima će u tom nastojanju pomoći i slovenački internacionalac David Šefič, koji je početak sezone propustio zbog povrede tako da će mu to biti premijerni nastup u plavo-belom dresu.

Susret se igra u Dvorani zimskih sportova SRC Tašmajdan, u petak 7. oktobra, sa početkom u 18 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво