Читај ми!

Hokej: "Grubijani" sa ružičastim pertlama

Hokejaši Beograda se priključuju obeležavanju meseca borbe protiv raka dojke. U sklopu te kampanje, tokom oktobra na klizaljkama će nositi ružičaste pertle. U petak je gost Dunarea, a dan kasnije Čiksereda. Utakmice u novom terminu od 18 časova.

Među onima koji još nisu imali tu "nesreću" da se zaraze najbržom kolektivnom igrom na svetu prva asocijacija na hokej su pesničenja i žestoki okršaji na ledu, a same aktere doživljavaju kao beskompromisne grubijane. Istina je, međutim, da se u hokeju posebno ceni viteštvo i fer-plej, a igrači su pravi sportisti i džentlmeni.

Najbolja potvrda toga je odluka HK Beograd da se uključi u akciju od posebnog značaja za nežniji pol. Oktobar se širom sveta obeležava kao mesec borbe protiv raka dojke, u cilju skretanja pažnje javnosti na rasprostranjenost te bolesti i podizanja svesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja.

Hokejaši Beograda će se nizom akcija priključiti toj kampanji snažno apelujući na sve dame da shvate značaj redovnih kontrola. Upravo zato, tokom celog oktobra, Beograđani će na svojim klizaljkama nositi roze pertle, dok će im se na kacigama nalaziti i prepoznatljiva roze vrpca.

Tokom utakmica u kojima su domaćini, u prostoru Ledene dvorane SRC Tašmajdan, nalaziće se i info-pultovi na kojima će posetioci moći bolje da se upoznaju sa borbom protiv raka dojke, kao i načinima za otkrivanje i lečenje te bolesti. 

Naravno, pored humanitarnih akcija, hokejaše Beograda očekuju i novi okršaji u MOL ligi.

Pre nešto manje od dve nedelje, Beograđani su ugostili šampionsku ekipu Polarnih medveda iz Miškolca, a meč je završen rezultatom 4:1 za goste. U izveštaju sa tog susreta naglasili smo da se desio poraz koji ohrabruje i najavljuje pobede, imajući u vidu očigledan napredak u igri domaćeg tima, koji se u većem delu susreta ravnopravno nosio sa favorizovanim gostima iz Mađarske.

Beograđani su bili najbliži ostvarenju tih najava prošlog petka u Dunajvaroši, kada ih je samo pet minuta delilo od prve pobede u MOL ligi. I pored odlične igre, "plavo-beli" nisu uspeli da sačuvaju prednost od 3:2, tako da su domaći Čelični bikovi uspeli da u finišu susreta izjednače i spreče veliko iznenađenje na svom ledu. Produžetak je završen bez golova a domaći su bili uspešniji prilikom izvođenja penala, pa su Beograđani morali da se zadovolje samo jednim bodom iz tog susreta i da čekaju novu priliku za prvu pobedu.

Ta nova prilika dolazi već predstojećeg vikenda. I to ne jedna, već dve prilike. U petak će HK Beograd ugostiti Dunareu, aktuelnog šampiona Rumunije, a samo dan kasnije Beograđani će, ponovo na svom ledu, biti u situaciji da se revanširaju Čikseredi za tesan poraz (3:4) u prvom kolu MOL lige, u utakmici odigranoj početkom septembra.

Predstojeće utakmice sa Dunareom i Čikseredom su još značajnije ako se ima u vidu da su u pitanju protivnici koji su direktni rivali u borbi za plasman u doigravanje, tako da se može reći da bodovi iz tih mečeva vrede dvostruko.

Dunarea zauzima deseto mesto na tabeli MOL lige sa pet bodova iz deset odigranih susreta, dok je Čiksereda iz osam mečeva sakupila osam bodova i zauzima deveto mesto.

Hokejaši Beograda (trenutno poslednji sa samo jednim bodom iz osam utakmica) mogli bi sa eventualne dve pobede ovog vikenda da preskoče na tabeli Dunareu, a ekipi Čikserede da se približe na samo bod razlike.

Pored dobrih igara u poslednjim utakmicama, dodatni razlog za optimizam je i najava da će već u petak napad "plavo-belih" biti jači za slovenačkog internacionalca Davida Šefiča, koji je zbog povrede propustio početak šampionata. Istovremeno, iz HK Beograd je saopšteno da je sa kanadskim bekom Majkom Vilsom postignut sporazumni raskid ugovora, jer nije ispunio očekivanja kluba.

Utakmica sa Dunareom na programu je u petak, 7. oktobra, a meč protiv Čikserede u subotu, 8. oktobra. Oba susreta igraće se u Dvorani zimskih sportova SRC Tašmajdan, sa početkom u 18 časova.

Hokejaši sa ružičastim pertlama pozivaju publiku da ih podrži u borbi za pobede, ne samo na sportskom polju već i u borbi za pobedu života i zdravlje pripadnica nežnijeg pola.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво